Banan, oprócz tego, że jest jednym z najsłodszych i najbardziej kalorycznych owoców, posiada szereg innych ciekawych i niezwykle cennych właściwości. Ze 100 gramami tego owocu dostarczymy ok. 100 kcal, z czego ponad 20g to węglowodany, ok. 3g błonnika, ponad 1g białka i śladowe ilości tłuszczu - ok. 0,5g. Oprócz wysokiej gęstości energetycznej, [...]
To, że miałeś problemy trawienne po wypiciu odżywki białkowej bez wątpienia nie jest uzależnione od tego, że było to białko serwatkowe, czy też miało wysoką zawartość białka. Sugeruję zastanowić się co mogło być tego powodem. Najczęściej jest to po prostu nietolerancja laktozy. Wystarczy spróbować wypić 300 mililitrów mleka i zoabczysz jak [...]
Ciekawe jak zawartosc tluszczu w kapsulce tranu bo przyszedl mi pomysl ze do izolatu zamiast smietany36% lyknac pare:))) i uniknac laktozy w smietanie.
ad. 1 Niestety, sukces w odchudzaniu w 90% uzależniony jest od diety - musisz opracować sobie konktetną dietę, w oparciu o zawartosc białek, weglowodanów i tłuszczy w spożywanych produktach z uwzględnieniem ujemnego bilansu kalorycznego. ad. 2 Absolutnie nie! Przy intensywnych treningach należy jedynie zmniejszyć nieco spożycie kalorii [...]
Moim zdaniem lepiej zastapić twaró innymi źródłami białka, które wcale nie muszą być drogie. Pomimo wysokiej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
Mleko zawiera 30g białka i 47g laktozy w 100g. Zawartość tłuszczu jest uzależniona. Produkt dobry pod warunkiem że bierzemy go pod uwagę w ostatecznym rozliczeniu kalorycznym a nie pijemy jak wodę. Do popijania kreatyny się nie nadaje.
jaka jest realna zawartosc laltozy w tym gainerze ? ( czyli producent powinien wiedziec czy dodal do gaineta wpc 80 czy 60 czy 50 ( od tego zalezy zwartośc laktozy ( której dzue ilosci nie toleruje kolo 30% ludzi ) mc
2 rozdział o cała prawda o odżyweczkach NAJCZĘŚCIEJ STOSOWANE ODŻYWKI NA RYNKU POLSKIM I ŚWIATOWYM „Od czasu kiedy w 1839 roku holenderski badacz Mulder wykrył grupę związków organicznych zawierających azot i nazwał je proteinami, upłynęło ponad 150 lat. Nazwa proteiny pochodzi od protitemi, co oznacza stawiam na [...]
ja raczej bym obwinił aktywność bakteri gnilnych w jelitach których aktywność toksykują organizm cp wy na to ? Nauka i SCD Żeby zrozumieć jak dieta działa ważną rzeczą jest zrozumienie procesów jakie zachodzą w jelitach, innymi słowy DLACZEGO dieta jest skuteczna. "Nie wolno nam nigdy zapomnieć, że cokolwiek pacjent zjada, a [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c77266a07c364f21a003137e951b8b87.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/9d2c105b6e6446449508e39d5a33ade1.JPG O to moja mini recenzja Supli HI TEC . Na początek HI TEC WHEY C6 /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/a09ca4357ba9489cb4114e678239e2c6.jpg 1. Skład Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1530kJ/ 360kcal Białko 83,9 [...]
Masło klarowane jest jednym z gorszych wyborów do smażenia ze względu na stosunkowo dużą zawartość utlenionego cholesterolu w porównaniu do innych tłuszczy. Ale wszystko zależy od dawki, jak ktoś rzadko smaży i na małej ilości to pewnie jeden kit Dla mnie klarowane najlepsze,najsnaczniejsze staki mi wychodza. Olej kokosowy i palmowy. Olej kokosowy [...]
Proszę bardzo tu jest dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w [...]
znalazlem tez artykuly ktore zaprzeczaja temu i w co tu wierzyc?? Mleko a osteoporoza artykuł prof. dr. hab. Stanisława Zmarlickiego z SGGW Osteoporoza jest chorobą ludzi starych, ale jej korzenie tkwią w dzieciństwie. Jednym z najważniejszych czynników ryzyka osteoporozy jest niedobór wapnia w diecie. Dla człowieka najlepszym jego źródłem jest [...]
DOBRE I ZŁE KALORIE Kontrola równowagi energetycznej Węglowodany dostarczające ponad 50% energii odgrywają istotną rolę w kontroli apetytu. Możliwości gromadzenia glukozy w postaci glikogenu są bardzo ograniczone i z tego względu organizm silnie odczuwa konsekwencje braku lub niedostatecznej podaży węglowodanów. Istnieją jednak-że potężne [...]
Każdy sportowiec stosujący suplementy diety wysokobiałkowej zetknął się na pewno z określeniem „białka serwatki”. Nie każdy jednak wie co kryje się za tymi słowami. W okresach intensywnego treningu mającego na celu przyrost masy mięśniowej sportowcy wspomagają dietę różnego typu odżywkami białkowymi. Obecnie na rynku dostępnych [...]
[...] bialka. Wlasnie przez to, ze bialko serwatki jest latwo przyswajalne, jest tez bardzo szybko spalane w naszym oragnizmie. Dlatego nalezy jej wpieprzac dosc duzo. Im mniejsza zawartosc bialka tym mniejszy efekt bo wieksze straty w zuzyciu energetycznym no i beben rosnie po tej pieprzonej laktozie. Naprawde nie chce byc tutaj zlosliwym i nikogo [...]
Odżywki białkowe dla sportowców są komponowane i produkowane z myślą o profesjonalnej suplementacji. Pierwszym rodzajem białka o najsłabszej jakości jest: SERWATKA - to odżywki sprzedawane w przemysłowych workach lub nawet w opakowaniach zastępczych, opatrzonych etykietą zakładu mleczarskiego. Ich podstawowa zaleta to bardzo niska cena - bo ich [...]
UWAGA: Ważna substancja dla kulturystów z złym image. Cala prawda o białku sojowym. Białko sojowe jest zle rozumiane przez wielu kulturystów i niedoceniane na ryku odżywek. Jeżeli również i WY zostaliscie zarażeni ta błędną informacja, i będziecie uważać ze jest to jakiś żart, nie to nie żart tylko prawda o bardzo skutecznym białku do wzrostu [...]
od razu wyprzedzam dziwne nie czasowe teorie, do poczytania: ANABOLICZNE połączenie białek SOJA czy SERWATKA ??? A może... jedno i drugie? Na te i podobne dylematy dietetyczne napotyka w swojej karierze sportowej niejeden bardziej świadomy atleta lub kulturysta. Jednakże rozwiązanie problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W [...]